[ vooraf ]
---
Nieuw Gelders college
---
Persvrijheid
---
[ recensies ]
---
Sappig Nijmegen
---
Oosterse sferen in Nijmegen
---
Rechttoe rechtaan bluesrock
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
Buurtbewoners gaan brainstormen over nieuw kunstwerk Dobbelmanterrein
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
‘Het Kraaienest’ viert dubbel feest
Editie: mei 2008

---
Artikel:
Al dertig jaar een stem

Editie: februari 2012

---
Artikel:
De macht van G8
Editie: mei 2007

---
Artikel:
Bekend Nederland beuzelt
Editie: september 2004

---

--==Hoor==--
Rechttoe rechtaan bluesrock

door Ricardo Warner

De groep rond frontman en zanger-gitarist Mike Donkers – die sinds twee jaar ook journalistiek aan de weg timmert in De Nijmeegse Stadskrant – begon in 1993 als driemansformatie onder de naam Mike & The Mellotones. Vandaag de dag telt deze Nijmeegse bluesband vier leden die zich nu kortweg The Mellotones noemen. Op het laatste album is gitarist Ruben Klabbers nog te horen, maar inmiddels is zijn plaats ingenomen door Jaap Lagerweij. De muziek van The Mellotones is minder aan verandering onderhevig. De muzikanten maken nog steeds rechttoe rechtaan stevige en frisse bluesrock, of NuBluz of Soulrock zoals zij het zelf noemen.


Op Not The Same, opgenomen in de New Road Studio te Wijchen en uitgebracht op het Engelse label Blues Matters!, staan elf tracks die geheel in de bluestraditie de dramatiek van het leven en de liefde bezingen. De muziek doet onder meer denken aan The Paladins, Lonnie Brooks en Bad Company. Het stemgeluid van Donkers heeft wel wat weg van Paul Rodgers, de toenmalige zanger van het ter ziele gegane Bad Company. Zeker in het fraaie, meer akoestische nummer Song For A Friend. Het album kent een aantal uitschieters zoals het verleidelijke Dead Man Walking met krijsende gitaren en een lekkere stuwende bas van Mike Sedee, die samen met Lorenzo Hardijzer op drums de betrouwbare ritmesectie vormt.

Verrassend is het vunzige, macho bluehopnummer You Gotta Have A Man. Hoogtepunt is toch wel Can’t Won’t Don’t, een meeslepende en melodieuze bluesballade waarin de stem van Donkers, mede door de achtergrondvocalen van Monic Bakker, optimaal tot zijn recht komt. Met Not The Same levert de band een puike en energieke cd af die uitsluitend eigen nummers, met teksten van Mike Donkers, bevat. De muziek van The Mellotones mag dan niet vernieuwend zijn, het staat wel garant voor een portie bluesrock met ballen.

 

Webmaster: Joris Teepe