vooraf
---
Rechtomteweten.nl
[Reactie][1]

---
Rechtomteweten.nl
[Reactie][2]

---
De Montage
---
recensies
---
De taal der liefde
---
X-DJcafé:
pretentieus loungen aan de Waal

---
verder
---
Intrigant
---
Nijmeegse Zaken
---
cartoon
---
Mark Schilders
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Dziga helpt beginnende filmer op weg
Editie: maart 2005

---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Torre en Roos
nog lang niet uitgespeeld

Editie: juli 2013
---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---


X-DJcafé: pretentieus loungen aan de Waal

Anne-Marie Roose

De zon schijnt volop. De terrassen lokken uitnodigend. Er mag weer gelonkt en bekeken worden. Tijd dus om op zoek te gaan naar de nieuwe hotspots. One of the places to be tijdens hete zomermaanden is het Matrixx-DJcafé. Gelegen aan de Waalkade naast het casino. Wat een paar jaar geleden nog een grote hangplek voor gezinnen en senioren was, wordt langzaam maar zeker omgetoverd tot een hippe strip aan de Waaloever. Hier ruik je aspiraties, trillen de ambities, voel je opborrelende pretenties. De opening van het DJcafé kan in dit licht gezien worden als de tewaterlating van een schip dat heel langzaam richting de Maasstad vaart met als eindbestemming het überhippe strandoord Bloemendaal.

Maar zover is het nog lang niet. Voor we hier in Nijmegen kunnen tippen aan de roem van Neerlands best bezochte party-lugares en legioenen met BN-ers de Waalstad overspoelen, moet er nog heel wat gebeuren. Om te beginnen moeten ze bij de Matrixxdependance leren hoe ze een droge martini serveren. En als ze dan toch bezig zijn met het instrueren van het personeel laat ze dan maar meteen het cocktailmenu uitbreiden. Vervolgens moeten we af van hits uit de jaren zeventig en tachtig. Modebewuste twintigers gaan wel naar Disco Inferno mochten ze daarop zitten te wachten. Zij willen decadente feestjes met bekende deejays. Het liefst iedere dag een andere topper, want dan kunnen ze tenminste kiezen.

Verder is de ambiance belangrijk om te kunnen lonken naar onze Rotterdamse collega’s aan de rivier. Laat mannen in slecht zittende spijkerbroeken en studentes in te grote dispuutspolo’s buiten de deur. Naast dit soort modeblunders wil niemand zich neervlijen op een strak en glad uitgevoerde loungebank. Ook op het terras is dit belangrijk, daar staan namelijk dezelfde loungebanken. De witte lak waarmee het interieur bekleed is, vind je terug op het smaakvol ingerichte terras. Hier kan je na een dagje zonnen aan de oevers van het Wylerbergmeer nog even heerlijk nagenieten. Liggend op een van de vierpersoonsbedden, nippend aan een Tiësto-Colada, luisterend naar de deejays, die op zondagmiddag uit hun futuristische deejay-booth stappen en hun kunstjes buiten vertonen. Een muziekaanbod dat een hiaat in het centrum opvult, een uitzicht dat weinig te wensen overlaat, een fantastische tent om te zien, en buren heeft met namen als Riva en The Club.

Het Matrixx-Djcafé biedt de Waalkade zeker potentieel om een plek te worden waar je trendy en stijlvol uitgaat. Maar vooralsnog kan je er met een gerust hart appeltaart eten met je grootouders.

 

Webmaster: Joris Teepe