[ vooraf ]
---
Tegenstrijdige adviezen
---
Grootste Nijmegenaar
---
De Montage
---
[ recensies ]
---
|Pozie|
Naef monster

---
|Uitgaan|
Nijmeegs bier in De Hemel

---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
[ cartoon ]
---
Nieuw De maanlanding
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Idealist in hart en dieren
Editie: februari 2011

---
Artikel:
Nijmeegse Zaken
Editie: februari 2007

---
Artikel:
De Montage Editie: mei 2005

---

De Montage

Op de commissievergadering Werk en Inkomen van 13 april betichtte raadslid Ben van Hees (Nijmegen Nu) het college van onzorgvuldigheid over het Duitse Airport Niederrhein, dat zich momenteel van de naam Airport Weeze bedient. Volgens Van Hees blijkt uit een passage over nieuwbouw van de passagiersterminal dat de gemeente niet weet waarover ze het heeft in haar discussienotitie.
Alleen gaat dat dan ook op voor Van Hees. Zelf ging hij in de fout door het college te verwijten Niederrhein te vergelijken met vliegveld Teuge. Dat doet het college echter nergens. Van Hees las dat in De Nijmeegse Stads-krant. Daar werd in het vorige nummer vliegveld Teuge bij Apeldoorn genoemd om aan te geven dat Niederrhein helemaal niet vlak bij Nijmegen ligt. Beide liggen namelijk op dezelfde rijafstand.
Het blijft verbazen hoezeer de politici zich laten inpakken door de lobby vanuit Duitsland en de Kamers van Koophandel, die eerder bot ving in Venlo. In feite s er al een vliegveld dat met de auto even snel te bereiken is: Eindhoven Airport. Toen dt tot ontwikkeling kwam, sprak hier niemand over grote kansen die daar liggen om buitenlandse toeristen te lokken. Voor die internationale toeristen is het net als bij Glasgow met haar twee luchthavens om het even via welk vliegveld ze arriveren. Zelfs anderhalf uur reizen vanaf Schiphol maakt dan op zich weinig uit. Om met de bus de Ooijpolder of de prachtige Millingerwaard te bereiken, duurt vaak al langer. Bevordering van het openbaar vervoer zou daarom een prima programmapunt zijn ter promotie van het toerisme in de regio.
Het enige positieve van deze hele door De Gelderlander aangewakkerde discussie is de uitkomst dat Nijmegen zich internationaal meer moet promoten voor een korte stedentrip. Dat is ook de grote droom van Van Hees. Waarom dan niet daarvoor de zelfs door tegenstanders gewaardeerde verantwoordelijk wethouder Lenie Scholten (GroenLinks) inzetten bij die reclamecampagne? Hier alvast onze voorzet.

tekst: Max van Wel, montage: Arg Nieuwenhuijzen

 

Webmaster: Joris Teepe