vooraf
---
Ondeugelijke pleinpeiling
---
Elf pilsjes per dag
---
Zondagkrant ontslaat eindredacteur
---
recensies
---
Groen Gouden Gids maakt Nijmegenaren wegwijs
---
Soundtrack van een zomers feestje
---
verder
---
Intrigant
---
Nijmeegse Zaken
---
cartoon
---
Mark Schilders
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Eddie en Alex van Halen
en hun Nijmeegse wortels <
Editie: februari 2011

---
Artikel:
ĄIk kan het filmen niet laten"
Editie: december 2007

---
Artikel:
Nijmegen woongroepstad van Nederland
Editie: juni 2004

---
Artikel:
Goudeerlijke NEC-fan steelt radioshow
Editie: december 2005

---

--== vooraf ==--

Zondagkrant ontslaat redacteur

door Max van Wel

Ik werk als eindredacteur bij De Zondagkrant, volgens critici "een blad dat net als een geslachtsziekte verspreid wordt onder mensen die dat eigenlijk niet willen." Deze ironische zinsnede vermeldde Patrick Arink anderhalf jaar geleden op zijn persoonlijke website bij zijn levensbeschrijving ter relativering van zijn functieaanduiding. Het citaat dat Arink aanhaalde, was een vrije weergave van een zin uit de afscheidscolumn van Jos Joosten die op 21 juni 2001 in het universiteitsblad de Vox verscheen. Joosten hield daarin een bespiegeling dat een column toch nooit effect heeft. Letterlijk schreef Joosten over De Zondagkrant: "het weekblad dat net als een geslachtsziekte gratis verspreid wordt en dat wat mij betreft net zo welkom is".

Medio februari werd Arink door Wegener, de uitgever van De Zondagkrant die ook De Brug en De Gelderlander bezit, op het matje geroepen over de passage op zijn website. Het hoofdkantoor in Enschede zag er de humor niet van in en vond het schadelijk voor Wegener. Daarop haalde Arink de tekst weg en verving die door: "Geen negatief woord over de Zondagkrant. Geweldig blad."

Maar het kwaad was al geschied en enkele dagen later werd Arink na tweeŽnhalf jaar in dienst te zijn geweest, door de hoofdredactie van Wegener op staande voet ontslagen. De gewraakte zinsnede die al anderhalf jaar op zijn persoonlijke website stond, diende blijkbaar als een stok om mee te (ont)slaan. Inmiddels is er een financiŽle regeling getroffen en beide partijen zijn uit elkaar.

Arink werkt nu freelance voor Onkruid. Op zijn persoonlijke website staat daarover met een vette knipoog naar de affaire met bazen van Wegener: Onkruid is een spiritueel tijdschrift dat als een geslachtsziekte verspreid wordt en waar je verder vanalles over mag zeggen. "Zolang je maar meldt dat het onbespoten is", aldus de hoofdredactie.


 

Webmaster: Joris Teepe