[ vooraf ]
---
Schandaal Park í44
---
Laat de Stadskrant uw mening horen

Een sober jubileum
---
[ recensies ]
---
Verstaanbare maar niet wereldschokkende Boeijen
---
De donkere toekomst van gentechnologie
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
Cartoon Rob Derks, augustus 2002
---
Steeds meer kranten stappen over op het formaat van De Nijmeegse Stadskrant
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Die ándere club uit Hamburg
Editie: 2009

---
Artikel:
Nijmegen woongroepstad van Nederland
Editie: juni 2004

---
Artikel:
Mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging
Editie: 2009

---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---

Een sober jubileum

Toen De Nijmeegse Stadskrant 25 jaar geleden voor het eerst verscheen, bestonden er in Nederland tientallen soortgelijke bladen waarin idealistische en betrokken burgers zelf de pen ter hand namen als alternatief voor de commerciŽle media waar nieuws als handelswaar werd beschouwd. Een kwart eeuw later is De Nijmeegse Stadskrant de enige in haar soort en daarmee uniek in Nederland.

Natuurlijk hadden we ons 25-jarig jubileum het liefst groots gevierd met een dikke fullcolour editie die huis-aan-huis wordt verspreid, gevolgd door een scala aan activiteiten zoals een groot feest en debat over de toekomst van de lokale journalistiek. Als niet-commercieel blad dat geheel gemaakt wordt door vrijwilligers en geen subsidie krijgt, hebben we er onze handen echter al vol aan om gewoon te verschijnen. Behalve het drukken doen we namelijk alles zelf: van het werven van adverteerders tot het distribueren.

Naast nieuwe redacteuren zijn we daarom op zoek naar mensen die ons willen ondersteunen met de acquisitie en praktische organisatorische kantoorwerkzaamheden. Voor langdurig baanlozen beschikken we zelfs over een nog steeds openstaande vacature voor een participatiebaan. Wil je je inzetten voor dit bijzondere blad? Laat van je weten!

 

Webmaster: Joris Teepe