vooraf
---
Ondeugelijke pleinpeiling
---
Elf pilsjes per dag
---
Zondagkrant ontslaat eindredacteur
---
recensies
---
Groen Gouden Gids maakt Nijmegenaren wegwijs
---
Soundtrack van een zomers feestje
---
verder
---
Intrigant
---
Nijmeegse Zaken
---
cartoon
---
Mark Schilders
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Eddie en Alex van Halen
en hun Nijmeegse wortels <
Editie: februari 2011

---
Artikel:
„Ik kan het filmen niet laten"
Editie: december 2007

---
Artikel:
Nijmegen woongroepstad van Nederland
Editie: juni 2004

---
Artikel:
Goudeerlijke NEC-fan steelt radioshow
Editie: december 2005

---

--== vooraf ==--

Elf pilsjes per dag

door Job van der Meer

Het is leuk om een student in huis te nemen. Zo startten vorig jaar augustus de gemeente, de Katholieke Universiteit en Stichting Studentenhuisvesting een 40.000 euro kostende reclamecampagne die uiteindelijk 30 kamers opleverde. In een van de campagneweken waren zelfs alle 139 mupi's in de stad gevuld met zeer overtuigende posters. Er werd geadverteerd in De Gelderlander, De Blik en De Zondagkrant - De Nijmeegse Stadskrant werd schaamteloos overgeslagen - zonder dat een duidelijke doelstelling was geformuleerd.

Reclamebureau Product Plus vertelt ons dat een campagne vaak weinig lijkt op te leveren. Bij het uitdelen van flyers bijvoorbeeld mag je per duizend flyers blij zijn met vijf nieuwe klanten en bij tien spring je jubelend een gat in de lucht. Maar klanten zijn klanten en naamsbekendheid is ook een groot goed. Het college is blij met het behaalde resultaat, al noemt B en W het zelf voorzichtigjes 'gematigd tevreden'. Reden genoeg om op herhaling te gaan als het door een van de andere partijen wordt gevraagd, aldus de brief waarmee het college de raad informeert.

De student staat ondertussen met zijn oren te klapperen. Het resultaat van dertig kamers voor 40.000 euro is 1265 euro per kamer, of beter gezegd 11 pilsjes per dag.

 

Webmaster: Joris Teepe