[ vooraf ]
---
Exit Airport Niederrhein
---
De Montage
---
[ recensies ]
---
|Museum|
Vrijende bijen en verliefde konijnen

---
|Uitgaan|
Diogenes laat het hoofd niet hangen

2 reacties
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
[ cartoon ]
---
Het Mark Retera Ensemble
1 reacties
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Eddie en Alex van Halen
en hun Nijmeegse wortels <
Editie: februari 2011

---
Artikel:
Mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging
Editie: 2009

---
Artikel:
Goudeerlijke NEC-fan steelt radioshow
Editie: december 2005

---
Artikel:
Behoefte aan het oorspronkelijke
verdwijnt nooit
Editie: juli 2013

---

De Montage

Voormalig Nijmegenaar Thom de Graaf is sinds kort baanloos. Hij nam zijn ontslag omdat hij niet wist wat hij nou eigenlijk verder moest doen als minister. De koningin behaagde het daarom op 23 maart De Graaf zijn congé te geven. Reden voor De Graafs heengaan: het afblazen van de direct gekozen burgemeester door de Eerste Kamer en weinig medewerking van de coalitie. Deze kroonjuwelen van D66 moesten en zouden er deze regeringsperiode doorgedrukt worden. Het leverde een dreigende kabinetscrisis op en een paasakkoord tussen de drie regeringspartijen. Het paasakkoord blijkt niet meer te behelzen dan dat er wat geld, dat er toch al voor bestemd was, naar onderwijs gaat. En er komt een onderzoek naar de mogelijkheden van bestuurlijke vernieuwing.

Mr. Thomas Carolus de Graaf moet als iemand die in de gemeenteraden van Nijmegen en Leiden heeft gezeten, toch weten dat een onderzoek de perfecte manier is om een project richting uitstel en uiteindelijk afstel te schuiven. Toch koos ook hij tijdens het D66-congres op 2 april voor het paasakkoord waarin D66 netto eigenlijk niets heeft bereikt, behalve dat er D66-ministers in het kabinet blijven.

Gevolg is dat veel mensen nu niet meer weten wat de kroonjuwelen van D66 nou eigenlijk zijn. Blijkbaar is het enige juweeltje dat je niet uit een zittend kabinet stapt, hoewel dat kabinet een aantal bijzonder dubieuze besluiten neemt.

Ondertussen staat de onttroonde meester Thom nu op een dood punt in zijn carrière. Hij moet een keuze maken. Hij kan bijvoorbeeld solliciteren naar de vacature van stadsdichter van Nijmegen. Maar daarvoor moet hij wel eerst democratisch gekozen worden.
tekst & montage: Argé Nieuwenhuijzen

 

Webmaster: Joris Teepe