vooraf
---
De Nijmeegse Stadskrant zoekt redacteuren en medewerkers
2 reacties
---
Geachte redactie,
Reactie[3]
Rechtomteweten.nl

1 reacties
---
De Montage: E=mc2
---
recensies
---
Bekend Nederland beuzelt
1 reacties
---
De Billabong:
drink dinner and dance

4 reacties
---
verder
---
Column
[Intrigant]

---
Nijmeegse Zaken
---
cartoon
---
Warm
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Nijmegen woongroepstad van Nederland
Editie: juni 2004

---
Artikel:
Markant op de campus
Editie: september 2012

---
Artikel:
Bambix lust er wel pap van
Editie: 2008

---
De Nijmeegse Stadskrant zoekt redacteuren en medewerkers


De Nijmeegse Stadskrant zoekt redacteuren en medewerkers

Dat je dit leest is geen toeval. Je hebt op zijn minst belangstelling voor de Stadskrant. Hieronder volgen tien veelgestelde vragen en antwoorden.

Wat is de Nijmeegse Stadskrant?
Wij zijn 22 jaar geleden ontstaan als serieus medium naast de huidige plaatselijke pers, die inmiddels wordt gedomineerd door een en dezelfde uitgever. Wij zijn niet op winst gericht en volledig onafhankelijk.

Wat maakt de Stadskrant zo bijzonder?
Bij de Stadskrant leer je alle aspecten kennen die bij het verschijnen van een blad komen kijken. Want we doen alles zelf, behalve het drukken.

Heb je ervaring nodig?
Ervaring is niet noodzakelijk, al is zoiets altijd meegenomen. Schrijven is iets dat je leert door te doen. Veel belangrijker is de inzet om er iets van te maken.

Het niveau van de Stadskrant is vrij hoog, kan ik dat wel?
Het leuke van de Stadskrant is dat we gezamenlijk werken aan het blad. Je zit niet louter thuis stukjes te schrijven om in te leveren. We leren elkaar 'het vak'. Heel wat mensen hebben hun journalistieke debuut bij de Stadskrant gemaakt, dus waarom jij niet?

Uit wat voor mensen bestaat de redactie?
De samenstelling van de redactie is heel divers. Mensen van allerlei leeftijden (van twintig jaar tot in de veertig), met uiteenlopende opleidingen en werkkringen (van student tot ambtenaar), van 'echte' Nijmegenaren tot 'import'. Maar met ÚÚn gezamenlijk doel: een goed journalistiek blad te maken.

Wat wordt als redactielid van me verwacht?
Het redactielidmaatschap bestaat niet uit het louter schrijven van artikelen. Zoals gezegd doen we alles zelf. Dus ook het werven van advertenties, anders kunnen we simpelweg niet uitkomen. Daarnaast verzorgt elke redacteur een deel van de verspreiding, want ook dat hebben we geheel eigen hand.

Hoeveel tijd ben ik kwijt?
Wekelijks is er 's avonds een redactievergadering. Het verspreiden van het blad kost per nummer ongeveer een dagdeel. De tijd voor het schrijven van artikelen en het werven van advertenties verschilt echter van persoon tot persoon en is daarom moeilijk aan te geven.

Is er een vergoeding mogelijk?
Helaas kunnen we dat niet bieden omdat bij ons elke eurocent dubbel wordt omgedraaid. Daartegenover staat dat je veel journalistieke ervaring kan opdoen, je artikelen een visitekaartje zijn van je kunnen, je veel mensen ontmoet, en dat je Nijmegen op een andere manier leert kennen.

Wat zijn de mogelijkheden bij de Stadskrant?
Een eigen inbreng staat centraal. Niemand wordt gedwongen ergens over te schrijven dat hem of haar niet interesseert. We durven te stellen dat er maar weinig bladen zijn met zoveel journalistieke mogelijkheden als bij de Stadskrant.

De Stadskrant vind ik heel sympathiek, maar ik wil niet schrijven. Kan ik op een andere manier helpen?
Heel graag zelfs! We zijn dringend op zoek naar iemand die de werving van advertenties kan co÷rdineren. Of die wil bijstaan met de verspreiding en administratie. Ook oudere Nijmegenaren zijn welkom om hun ervaring in te brengen. Dat kan al vanaf een halve dag per week.

Ben je ge´nteresseerd? Neem dan eens vrijblijvend contact op! We zijn telefonisch te bereiken op 024-3888507 en per e-mail op nsk@antenna.nl

 

Webmaster: Joris Teepe