vooraf
---
Splinter verdeelt Plein 1944
---
Een brug te veel
---
Terreinwagens verbod
---
De Montage
---
recensies
---
Batavi,Batavieren en Bataven
---
De Compagnie: heet, maar gezellig
---
Onbederf'lijk Versus voetbal
---
verder
---
Column
[Intrigant]

---
Nijmeegse Zaken
---
cartoon
---
Chipknip
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Dziga helpt beginnende filmer op weg
Editie: maart 2005

---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Torre en Roos
nog lang niet uitgespeeld

Editie: juli 2013
---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---


Splinter verdeelt Plein 1944

Het groene tapijt op Plein 1944 komt terug. Tenminste, als het aan kunstenaar Jac. Splinter ligt. In juni toverde hij de stenen bak al drie dagen om in een gezellig grastapijt als Park ’44. Nu heeft hij het plan opgevat de grasmat langer te laten liggen. In elk geval tot 2009 wanneer de grote renovatie van Plein 1944 begint.

Wil het gras goed kunnen groeien, dan moeten de stenen van het plein eruit en de riolering worden aangepast. Dat kost een flinke duit, zo’n 88.000 euro begrootte Splinter. Om dit geld bij elkaar te krijgen, geeft Splinter nu 1944 aandelen Park ’44 uit. Iedereen die zo'n aandeel koopt, wordt voor 44 euro mede-eigenaar van het gazon. Volgens Splinter is het voordeel dat de eigenaar medeverantwoordelijk is voor het gras en er dus beter op let dat niemand zijn gras bevuilt.

De inschrijving opende zondag 17 oktober. Eigenlijk zijn het opties op aandelen: pas als alles doorgaat, moet er worden betaald. Hoewel zo kort na de start onduidelijk is of de gang er goed in komt, is Splinter optimistisch. “Kijk, met een grote stapel met inschrijvingen kan ik de gemeenteraad gemakkelijker overtuigen dit plan door te zetten.” Voor de weg te halen tegels heeft Splinter nog een originele oplossing. “De potentiële aandeelhouders weten het nog niet, maar zij krijgen allemaal een steen van Plein 1944 mee.”

door Gabriëlla Hendriks

 

Webmaster: Joris Teepe