[ vooraf ]
---
de Montage
---
[ recensies ]
---
|Hap|
Belg schept het beste ijs van Nijmegen

---
|Lees|
Pluizenbollen langs de dijk

---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en Bondig
---
[ cartoon ]
---
Ter Horst niet 1 april, maar 1 januari al weg
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Niets te koop, alles te geef Editie: juli 2013

---
Artikel:
Verslag Eurovisie Songfestival Oslo

 <Editie: mei 2010
---
Artikel:
Behoefte aan het oorspronkelijke
verdwijnt nooit
Editie: juli 2013

---
Artikel:
„Verstild en een beetje theatraal, daar houd ik van”
Editie: 2008

---


de Montage

„Verdonk is een k-u-t-wijf”, aldus een anonieme VVD-minister in De Telegraaf. Eindelijk eens recht door zee klare taal over deze minister van deportatie die met halve waarheden een heilige strijd voert tegen ingeburgerde vluchtelingen, of ze nu scholier zijn of Tweede-Kamerlid.

Zoals Rita Verdonk stoer over de ruggen van vluchtelingen zogenaamd kordaatheid en daadkracht toont, schaadt de reputatie van ons land onderhand zo ernstig, dat ook het bedrijfsleven klaagt. Bernhard Wientjes, voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW, wil „dat we in Nederland eindelijk ophouden met die verkrampte discussie over immigratie en integratie”, zei hij in Vrij Nederland. „Provincialisme” noemt hij het migratiebeleid, en „bijzonder schadelijk voor het imago van Nederland.” Volgens hem „moeten we hoognodig onze oude traditie van openheid, tolerantie en internationale oriëntatie in ere herstellen.”

Het is daarom geen reclame voor de oudste stad van Nederland dat Rita Verdonk in Nijmegen heeft gestudeerd. En al helemaal niet dat dit „k-u-t-wijf” — om in de woorden van haar collega te blijven — al twee jaar mag plaatsnemen op de eretribune bij de intocht van de Vierdaagse. Om te tonen dat Nijmegen een wereldstad is en niks van doen wil hebben met het Haagse provincialisme, doen we er goed aan een Verdonkverbodsbord te plaatsen. De Nijmeegse Stadskrant biedt daarvoor dit ontwerp aan.


Tekst: Max van Wel, Montage: Rob Mols

 

Webmaster: Joris Teepe