[ vooraf ]
---
Al dertig jaar een stem
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ Cartoon ]
---
Nijmegen legt lat hoog voor nieuwe burgermeester
---
[ Recensies ]
---
[ hoor ]
Goudeerlijke melodieën en ijzersterke songteksten

---
[ verder ]
---
[ Column ]
Dik Hout
Kapotbouwen

---
[ Column ]
Nijmeegse Zaken

---
Kort en bondig
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Dziga helpt beginnende filmer op weg
Editie: maart 2005

---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Torre en Roos
nog lang niet uitgespeeld

Editie: juli 2013
---
Artikel:
Het muZIEum opent gesloten ogen <
Editie: juli 2013

---


--== recensie ==--

--== [ hap ] ==--

Het huiskamergevoel van Beij Ons

door Sylvi Geertsen

foto: Lars Schwachöfer
Sinds afgelopen zomer is Nijmegen-Oost een nieuwe horecagelegenheid rijker. Proeflokaal Beij Ons opende toen haar deuren. Het hoekpand aan de Daalsedwarsweg is door de eigenaren Rosmarijn Raanhuis en Jean Paul Pardoel naar eigen inzicht verbouwd en ingericht, vertrouwend op hun brede ervaring in de horeca.

Het eten is bij Beij Ons zeer smakelijk en gevarieerd. Zo is er elke dag een verse lunch en elke avond een keus uit drie of vier dagschotels, die enkele malen per week wisselen. Voor een volledig diner is alles aanwezig, waarbij de de wasibimayonaise, de zalm en de toetjes een speciale vermelding verdienen.

Na het eten kun je je tong strelen met een ruim assortiment aan dranken. 55 Speciaalbieren kunnen geschonken worden; daarnaast staan er nog eens acht op tap. Doordat Beij Ons niet gebonden is aan een vaste brouwerij, zijn de bieren van Stadsbrouwerij de Hemel ook verkrijgbaar.

Sterke drank is ruim aanwezig, zodat bijvoorbeeld een whisky-avond zeker tot de mogelijkheden behoort. Op de kaart worden de wijnen erg inzichtelijk beschreven. Maar als je geen keuze kunt maken, dan loopt er altijd iemand rond die alle dranken goed kent en alle vragen kan beantwoorden.

Alle producten zijn vers en worden zo lokaal mogelijk betrokken. De koffie komt van Koffiebranderij en Proeverij Coffijn, de thee van Theehuis Bloesem en het brood wordt, warm en geurend, rond 11 uur ’s morgens door medewerkers van Bakkerscafé Brood op de Plank thuisbezorgd.

Iedere eerste zaterdag van de maand wordt het Dovencafé gehouden, een avond speciaal voor doven waar andere gasten vanzelfsprekend ook gewoon welkom zijn. Daarnaast zijn er de jaarlijkse evenementen, zoals de Troost van Oost, East of Eastern (jazz) en het Bluesfestival.

Overdag zijn kinderen van harte welkom. Beij Ons vervult daarmee de hele dag door een huiskamerfunctie. Had elke wijk maar zo’n eigen plekje waar je je heerlijk kunt ontspannen en waar je anderen kunt ontmoeten.

Eigenlijk kan bij Beij Ons alles. Of je nu een kop koffie en een gezellige babbel wil hebben overdag, een gezonde gezinsmaaltijd, een zakenlunch of -diner, of gewoon een ontspannen avond aan de bar met je vrienden, het kan allemaal.

Het bezoek aan Beij Ons is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. Niet alleen om te kijken of De Nijmeegse Stadskrant inderdaad in de vensterbank tussen het andere leesmateriaal ligt, maar ook om nog eens te genieten van de warme gezelligheid, of om onder het genot van een kop koffie aan een artikel te werken.

 

Proeflokaal Beijons,
Daalsedwarsstraat 21,
Nijmegen

www.beijons.nl

 

Webmaster: Joris Teepe