[ vooraf ]
---
Exit Airport Niederrhein
---
De Montage
---
[ recensies ]
---
|Museum|
Vrijende bijen en verliefde konijnen

---
|Uitgaan|
Diogenes laat het hoofd niet hangen

2 reacties
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
[ cartoon ]
---
Het Mark Retera Ensemble
1 reacties
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Dziga helpt beginnende filmer op weg
Editie: maart 2005

---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Torre en Roos
nog lang niet uitgespeeld

Editie: juli 2013
---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---


Mag ik van jou, deel 14

Jaarlijks verzorgt de Nijmeegse Stadskrant voor de nieuwe stadsbewoners een introductie van het leven in deze mooie stad. Voor hen is het handig om zo snel mogelijk te weten hoe de vork in welke steel zit, waar Moenen de mosterd haalt en waar Mariken beter niet kan komen. Sinds 2003 pakken we dat speelser aan met een exclusief kwartet dat ook door de huidige inwoners erg wordt gewaardeerd.

door Jac. Splinter en Argé Nieuwenhuijzen

Guusje ter Horst staat niet bekend om haar grappen en dat is maar goed ook. Ze draaide vakkundig de landelijke en regionale media een loer door ijskoud te verkondigen dat de Waalstad over zou gaan op roze plaatsnaamborden. Bij Dolf Jansen werd onthuld dat het om een grap ging. Het is een van de opmaten voor de landelijke Roze Zaterdag die op 25 juni plaatsvindt. De grap kwam uit de koker van het COC en Villa Lila. Het bord is ontworpen door Jac. Splinter.

De kabelbaan leek in eerste instantie een goede grap totdat hij serieus werd genomen. Jarenlang droomden politici van een luchtreis van Nijmegen naar Lent. Uiteindelijk kwam er een gewone trein.

De Belvédère was ooit een monument voor de vrede en is tegenwoordig de locatie van een restaurant. Hoe het uitzicht vanaf het terras op de top eruitziet, weet al eeuwen vrijwel niemand maar het schijnt schitterend te zijn.

Voor de mensen die graag willen weten wat er nu echt op de onleesbare gedenkplaat van het standbeeld voor bisschop Hamer staat, hebben we hier de oplossing: De Nederlandse martelaren van Chin. Mongolië. Gehuldigd door het vaderland. 28 september 1902. Z.D.H. Mgr. Ferdinand Hamer bisschop van Tremite. Apost. Vic. van Z.W. Mongolië. Geb. 21 aug. 1840 te Nijmegen † 25 juli 1900 bij Tó Tsjéng.

Volgende keer weer een fijne kwartetset die laat zien waar een onthullende stad zich op kan beroemen. Spaar ze allemaal!

 

Webmaster: Joris Teepe