[ vooraf ]
---
Tegenstrijdige adviezen
---
Grootste Nijmegenaar
---
De Montage
---
[ recensies ]
---
|Poëzie|
Naïef monster

---
|Uitgaan|
Nijmeegs bier in De Hemel

---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
[ cartoon ]
---
Nieuw De maanlanding
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Dziga helpt beginnende filmer op weg
Editie: maart 2005

---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Torre en Roos
nog lang niet uitgespeeld

Editie: juli 2013
---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---


Mag ik van jou, deel 15

Jaarlijks verzorgt de Nijmeegse Stadskrant voor de nieuwe stadsbewoners een introductie van het leven in deze mooie stad. Voor hen is het handig om zo snel mogelijk te weten hoe de vork in welke steel zit, waar Moenen de mosterd haalt en waar Mariken beter niet kan komen. Sinds 2003 pakken we dat speelser aan met een exclusief kwartet dat ook door de huidige inwoners erg wordt gewaardeerd.

door Argé Nieuwenhuijzen en Jac. Splinter

Met het besluit van de Nijmeegse gemeenteraad om Park ’44 door te laten gaan, hebben we het gevoel dat het grootste karwei, het onderhandelen met de gemeente, achter de rug is. Het grasleggen zelf is daarbij vergeleken een peulenschil. We zullen dan ook hier niet uit de doeken doen hoeveel moeite die gesprekken met de gemeente hebben gekost. Daar zijn andere kanalen voor.
Radio Nijmegen is de opvolger van Omroep Nijmegen die in 1993 failliet ging. Daarvoor is tweemaal een dagploeg (dat wil zeggen medewerkers die de uitzendingen van 7 uur ‘s ochtends tot 7 uur ‘s avonds verzorgden) boos opgestapt. Ook bij de huidige lokale omroep loopt het niet even lekker. We horen geruchten over ‘mediakenners’ uit Heumen die het zaakje zo snel mogelijk van alle informatievoorziening willen ontdoen.
Of de fontein op het Takenhofplein nou echt van ‘grootstedelijke allure’ is valt te betwijfelen. Fonteinen met die aspiraties vind je meestal in een stad en niet in de buitengewesten daarvan.
Minder grootstedelijk alluurderig maar zeker zo nuttig zijn instanties als Basta en Overal. Plaatsen waar je goedkoop aan woongerief kunt komen en waar dat kleine beetje geld dat je er spendeert ook nog eens bij een goed doel terechtkomt.
Volgende keer weer een spannend kwartet waar een nuilende stad zich op kan beroemen.

 

Webmaster: Joris Teepe