[ vooraf ]
---
Volksverlakkerij PVV
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ Cartoon ]
---
kandidaten provinciale statenverkiezingen genieten weinig bekendheid
---
[ Recensies ]
---
[ lees ]
De constructie van Gelderland

---
[ hoor ]
Fruit of the Original Sin overtreft zichzelf

---
[ verder ]
---
|Column|
Dik Hout
TIP in Goffertpark

---
|Column|
Nijmeegse Zaken

---
Kort en bondig
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Dziga helpt beginnende filmer op weg
Editie: maart 2005

---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Torre en Roos
nog lang niet uitgespeeld

Editie: juli 2013
---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---

 
--== Vooraf ==--

Volksverlakkerij PVV


door Max van Wel

Partij van de Volksverlakker(ij), zo kan het beste de betekenis van de afkorting PVV luiden. Want met vrijheid heeft deze partij niets van doen. Een partij die zelf niet democratisch is, behoort eigenlijk te worden uitgesloten van deelname aan democratische verkiezingen.

Wilders zegt te strijden tegen de elite, maar ook gewone mensen hebben bij hem geen moer te vertellen. De PVV kent slechts één lid: Wilders. En die staat geen andere leden toe. Dat is niet democratisch, maar dictatoriaal. Net als andere dictators wil Wilders slechts gehoorzame volgelingen die precies doen wat hij wil. De Gelderse PVV-kandidaten houden daarom braaf hun mond als gewillige slaafjes. Ze noemen dat geen spreekverbod, maar trouw gehoorzamen aan de Leider.

Wilders zegt op te komen voor de homo’s, maar doet dat alleen als hij zo moslims in een kwaad daglicht kan stellen door bijvoorbeeld flink te tieren dat de misdaden van ontspoorde allochtone pubers een gevolg zijn van de islam. Worden homo’s echter gediscrimineerd of zelfs ontslagen door een christelijke school in Gelderland, dan hoor je Wilders niet.

Wilders houdt tirades tegen de achterstelling van vrouwen bij moslimfundamentalisten, maar zwijgt over de vrouwendiscriminatie bij de Gelderse christenfundamentalisten van de SGP.

Wilders wil een harde aanpak van criminaliteit. Maar zijn eigen criminele Tweede Kamerleden die in de fout gaan, ‘straft’ hij met een spreekverbod en zet hij niet uit de partij zoals hij allochtonen die hetzelfde doen het land uit wil zetten. Regels voor fatsoen, die gelden alleen voor anderen.

Wilders wil alle vrijheid om moslims te schofferen door de islam een ideologie te noemen en de Koran te censureren of liever nog te verbieden. Daarmee kenmerkt Wilders zich als een politieke hooligan die op oorlogspad is om een matpartij uit te lokken. Wordt hij daarvoor voor de rechter gesleept, dan deugt volgens hem ineens het totale rechtssysteem niet.

Wilders is een simpel, bang mannetje dat heilig gelooft in een vijand en niet in mensen. Net zoals een halve eeuw geleden in de Koude Oorlog angst werd aangejaagd voor het Russische gevaar. En iedereen die het niet eens is met Wilders, heult met die door hemzelf opgeblazen vijand. Zelfs zijn vermeende Amerikaanse vrienden lachen hem uit als een malloot met ‘gouden pompadourkapsel’.

Wilders zegt voor Henk en Ingrid op te komen, en bedot hen ondertussen van alle kanten. Zijn stellige verkiezingsbelofte over de pensioenleeftijd verbrak hij net zo gemakkelijk zodra het hem uitkwam.

Wie achter de PVV aanholt, kan beter doorgaan voor gekke Henkie of dom blontje Ingrit.

 

Webmaster: Joris Teepe